Situatie in Frankrijk voor Zwerfhonden en katten


Situatie in Frankrijk voor Zwerfhonden en katten

Boers/katholiek mentaliteit

 Sterilisatie is niet “natuurlijk”. Dieren moeten een bepaalde doel dienen: jacht/waak/schoot of huisdier- het moet een doel dienen.

Roedels jachthonden worden 6 maanden per jaar in kooien en dan letterlijk op straat en op het platteland los gelaten tijden het jachtseizoen.

Identificatie (chippen) neemt toe, maar de meeste van de “verloren honden en katten” kunnen niet worden geïdentificeerd, worden in het asiel gezet als zwerfhonden en uiteindelijk gedood!

Verzet tegen sterilisatie –

niet natuurlijk/te duur – is ver het grootste probleem. Dit resulteert in veel te veel honden en katten per jaar die nooit een thuis vinden.

Dit,  en het feit dat er een enorme handel in puppies ( 300 puppy advertenties per week in elke locale krant) is, betekent dat er meer dan 500,000 gezonde honden en katten ingeslapen worden, alleen omdat zij overbodig zijn.

Ongecastreerde reuen zwerven, veroorzaken ongelukken en bezwangeren de teven en daardoor de hoeveelheid honden groeien in alle asielen.

Ongesteriliseerd teven lopen weg in het loops seizoen en baren ongewilde nesten. Ongewilde puppies en kittens worden op een onmenselijke manier gedood.

Er is een enorm populatie van ongesteriliseerde semiwilde katten, omdat mensen, als zij verhuizen, de katten achterlaten of ongewilde kittens dumpen in bossen om voor hun zelf te zorgen.  Ziektes zoals kattenaids en leukemie verspreiden zich meer en meer!

Asielen

Franse asielen hebben overvolle, onverwarmde kooien.

In het asiel in Bergerac, reuen worden met reuen geplaatst. Dit veroorzaakt gevechten dus worden de reuen met ongesteriliseerde teven gezet – dit leidt tot ongewenste zwangerschappen – dus onnodige euthansie.

Dieren worden niet gesteriliseerd bij aankomst in het asiel en ook niet als ze ter adoptie worden gesteld. Er is geen vaccinatieprogramma dus parvo, kennelhoest en diarree komen continu voor.

Medewerkers van het asiel zijn ongemotiveerd, niet tevreden. Om de getallen minder te krijgen word elke donderdag euthanasie gepleegd. Er zijn geen dieren inspecteurs, alleen vrijwilligers. Wetten bestaan nauwelijks en worden zeker niet gehandhaafd. 

De asielen hebben een slechte naam maar het ligt zeker niet alleen aan hen. Zij ontvangen GEEN subsidie van de staat. ER  IS GEEN SUBSIDIE VOOR DIEREN WELZIJN IN FRANKRIJK.